آدرس ما

  • گروه ساختمانی رویال
آرماتور بندی فونداسیون

اجرای فونداسیون پروژه رویال1

در هفته ای که گذشت عملیات گودبرداری، بتن ریزی مگر، آرماتور بندی فونداسیون، بتن ریزی فونداسیون، قالب بندی ستون های سقف اول و بتن ریزی ستون های سقف اول تحت نظارت مهندسین مجرب شرکت رویال انجام گرفت.

پروژه رویال 1 از مجموعه پروژه‌های انبوه‌سازی گروه ساختمانی رویال با زیربنای حدود 5 مترمربع در زمینی به مساحت حدود 500 مترمربع در بلوار الغدیر شهرک زعفرانیه قم واقع شده است.

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

مطالبی که در این مقاله با آنها آشنا خواهید شد

گود برداری چیست؟

در یک تعریف کلی گودبرداری به صورت خلاصه یعنی: در مناطقی که به صورت باز هستند پایین رفتن از سطح زمین و در مناطقی که به صورت مسکونی هستند یعنی پایین تر رفتن از زیر تراز پی خانه های مجاور و حالا نیز می خواهیم از لحاظ مهندسی برای شما به صورت علمی تر بگوییم: به هرگونه خاک برداری در تراز پایین تر از سطح زمین یا تراز پایین تر از زیر پی ساختمان مجاور گودبرداری می گویند. در استان قم نیز هر ساله تعداد سرمایه گذاری ها و ساخت و سازهای بیشماری در حال انجام میباشد که اگر شما هم قصد انجام ساخت و ساز در قم چه به صورت فردی و یا به صورت مشارکتی دارید میتوانید از مشاوران خدمات گروه ساختمانی رویال راهنمایی بگیرید.

بتن مگر چیست؟

بتن مگر مانند سایر انواع بتن نقشی مهمی در پروسه ساخت و ساز دارد به خصوص که به دلیل درصد بیشتر آب در ترکیب آن در مقایسه با بتن معمولی به شکل روان است و همین خاصیت آن باعث شده در موارد خاصی استفاده شود، از جمله اینکه از نفوذ سیمان به خاک جلوگیری می‌کند. همچنین مانع از جذب آب بتن  توسط خاک می‌شود و در نتیجه از افت کیفیت بتن جلوگیری می کند. بتن مگر، بستر خاک را برای پی ریزی آماده می کند. همچنین برای صاف، تراز و همگن کردن فونداسیون به کار برده می شود. همچنین این نوع بتن می تواند استحکامات لازم برای ساخت سازه‌ها در زمین هایی که فاقد استحکام لازم هستند را فراهم کند. بتن مگر میتواند مانع از ورود حشرات و حیوانات موذی به فونداسیون شود. این نوع بتن نیاز به استفاده از پوشش‌های پلاستیکی و لایه‌های عایق را مرتفع می سازد. از دیگر استفاده های بتن مگر این است که، اگر خاک برداری بیش از حد لازم انجام شود برای تراز کردن کف پی و پر کردن فضای خالی از بتن مگر استفاده می شود.

آرماتور بندی فونداسیون

آرماتور بندی فونداسیون

یکی از ابتدایی ترین مراحل ساخت یک سازه بتنی، آرماتوربندی و اجرای فونداسیون آن می‌ باشد. طراحی و اجرای فونداسیون حائزه اهمیت بسیار زیادی است چرا که پایه های مقاوم یک سازه به فونداسیون مقاوم و پایدار آن بستگی دارد از این رو باید در اجرای آن دقت بسیار زیادی کرد. آرماتور در واقع همان میلگردهای شکل گرفته است که برای تقویت مقاومت بتن به کار برده می‌شود و آرماتور بندی نیز فرایند چینیش این آرماتورها در کنار یکدیگر می‌باشد. این فرایند طی مراحل مشخصی انجام می‎شود و دارای نکات بسیار مهمی است که باید با آن‌ ها آشنایی کامل داشته باشید برای آرماتور بندی چینش میلگرد ها در ابعاد و اندازه مشخص نیازمند خاموت های تشکیل یافته از آرماتور هستیم که به وسیله استفاده از سیم آرماتور بندی به یکدیگر متصل می شوند. معمولا آرماتور بندی فونداسیون و… به شکل و اندازه های مختلف بر حسب تعداد طبقات ساختمان و وسعت آن انجام میگیرد. فرآیند اجرای سازه اصولا به وسیله نقشه که از قبل طراحی شده است انجام می شود. که تمامی مشخصات و نحوه اجرایی در آن ذکر شده است.

بتن ریزی فونداسیون چیست؟

بتن ریزی فونداسیون یا پی‌ریزی را می‌توان مهم‌ترین مرحله در احداث هر ساختمان در نظر گرفت. اگر در اجرای فونداسیون یک سازه، اصول استاندارد به‌درستی رعایت نشوند، ساختمان از نظر ایمنی نمره قبولی دریافت نمی‌کند؛ حتی در صورتی که از باکیفیت‌ترین مصالح ساختمانی در اجرای آن استفاده شده باشد. ‌یکی از مهم‌ترین مراحل در اجرای فونداسیون سازه، بتن ریزی است.

معمولا با توجه به‌اینکه بتن ریزی پی ساختمان در حجم و اندازه زیاد صورت می‌گیرد، از دستگاه‌های مخصوص مانند میکسر برای جلوگیری از خشک شدن اختلاط بتن و همچنین پمپ‌های زمینی برای تزریق بتن با فشار مناسب درون قالب استفاده می‌شود.

سرعت بتن ریزی باید به‌گونه‌ای باشد که قبل از خشک شدن بتن، بتوان عملیات متراکم سازی را انجام داد. معمولا فاصله زمان آماده‌سازی بتن تا پایان بتن‌ریزی نباید بیش از ۶۰ دقیقه به‌طول بینجامد. اجرای بتن‌ریزی باید در شرایط جوی مساعد (بدون بارندگی و سرمای بیش از حد هوا) انجام بگیرد.

قالب بندی و بتن ریزی ستون

بتن ریزی ستون‌ها، از مهم‌ترین اقدامات در ساختمان سازی است. ستون‌ها در ساختمان، وظیفه انتقال بار طبقات بالای خود را به فونداسیون یا سقف زیرین دارند. بهتر است هنگام بتن ریزی ستون‌ها، این کار از ارتفاع بیش از ۱.۲ متر انجام نشود. زیرا موجب تفکیک دانه بندی بتن می‌شود که افت کیفیت بتن را خواهد داشت. آگاهی از جزئیات دقیق روند بتن ریزی و رعایت نکاتی که هنگام بتن ریزی باید رعایت شود، موجب افزایش کیفیت بتن خواهد شد. در ساختمان هایی با ساختار بتنی، ستون شامل میلگرد و بتن است. بتن باید به گونه ای باشد که هنگام ریختن و جای گرفتن، حالت خمیری خود را  حفظ کند و به راحتی فضای بین میلگردها را پر کند. بعد از این مرحله باید عمل ویبره انجام گردد. این کار توسط دستگاه ویبراتور انجام می شود. برای خروج حباب هوا از داخل بتن بهتر است ویبراتور به صورت قائم باشد و به آرامی از بتن خارج گردد.

دیدگاهتان را بنویسید