آدرس ما

  • گروه ساختمانی رویال
بتن ریزی سقف اول پروژه رویال1

بتن ریزی سقف اول

پروژه رویال 1 از مجموعه پروژه‌های انبوه‌سازی گروه ساختمانی رویال با زیربنای حدود 5 مترمربع در زمینی به مساحت حدود 500 مترمربع در بلوار الغدیر شهرک زعفرانیه قم واقع شده است.

در هفته ای که گذشت عملیات اجرای تیرچه بلوک سقف اول، اجرای یونولیت سقف اول و بتن ریزی سقف اول تحت نظارت مهندسین مجرب شرکت رویال انجام گرفت.

مطالبی که در این مقاله با آنها آشنا خواهید شد

تیرچه بلوک چیست؟

در یک تعریف کلی گودبرداری به صورت خلاصه یعنی:

تیرچه بلوک یا سقف تیرچه و بلوک به سقف هایی گفته می شود که ترکیبی از تیرچه و بلوک سیمانی یا بلوک سفالی است.

تیرچه بلوک یکی از رایج ترین و متداول ترین سقف های موجود در ایران می باشد. سقف تیرچه و بلوک نوعی دال یک طرفه می باشد که از سه عنصر دال، تیرچه و بلوک (یا یونولیت) تشکیل شده است که تیرچه ها و بلوک ها خودشان انواع مختلفی دارند.

در این سیستم از تیرچه ها به عنوان تیر فرعی استفاده می کنند و تنها وظیفه ی بلوک ها (یا یونولیت) پرکنندگی می باشد و نقش سازه ای ندارند.

هیچ کدام از مصالح ساختمانی به غیر از فولاد تحمل نیروی کششی را ندارد و استفاده از بتن یا هر مصالح دیگری، هیچ کمکی به تحمل نیروهای وارد شده نمی کند و فقط بار مرده سقف (دال) را افزایش می دهد که برای جبران آن باید از فولاد بیشتری استفاده کنیم.

از آنجا که در سقف های تیرچه بلوک، بتن ناحیه کشش حذف شده است و در عوض بلوک جایگزین آن شده است، باعث شده که این نوع سقف ها از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه باشد و هر روز مشتریان بیشتری پیدا کند.

سقف تیرچه بلوک به تعدادی تیر T شکل گفته می‌شود که کنار هم قرار دارند و اجزای تشکیل دهنده آن ها تیرچه، بلوک و بتن است که در بالای سقف قرار می‌گیرند.

در استان قم نیز هر ساله تعداد سرمایه گذاری ها و ساخت و سازهای بیشماری در حال انجام میباشد که اگر شما هم قصد انجام ساخت و ساز در قم چه به صورت فردی و یا به صورت مشارکتی دارید میتوانید از مشاوران خدمات گروه ساختمانی رویال راهنمایی بگیرید.

بتن ریزی سقف چیست؟

در ساخت سقف بتنی یا همان بتن ریزی سقف، از بتن برای ساخت سقف یا مصلح کردن آن استفاده می کنند. در این فرآیند سقف سازه استحکام بیشتری پیدا کرده و در برابر زلزله، فشار باد و … مقاومت پیدا می کند. به معنای دیگر عملیات بتن ریزی سقف یک فرآیند تخصصی است که باید با شرایط استاندارد و دقیق و به دست متخصصان انجام شود.

سقف‌های بتنی علی‌رغم پیچیدگی‌شان، مزایای متعددی دارند که آن‌ ها را به گزینه‌ای محبوب در بین سازندگان و صاحبان خانه تبدیل می ‌کند، به همین دلیل هم بتن ریزی سقف یکی از مهم ترین مراحل ساختمان سازی محسوب می شود. یکی از مهم ترین مزیت های آن دوام این نوع سقف هاست. سقف های بتنی در برابر شرایط آب و هوایی شدید، از بادها و باران های شدید گرفته تا طوفان های تگرگ و زلزله مقاوم هستند.

سقف های بتنی همچنین می توانند از آسیب ساختاری به سازه جلوگیری کرده و بدین ترتیب از ساکنان آن در برابر آسیب محافظت کنند. به علاوه، پس از اتمام ساخت، سقف های بتنی معمولاً نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند و این موضوع در دراز مدت آن ها را به یک انتخاب مقرون به صرفه تبدیل می کند. سقف های بتنی همچنین عایق های صوتی عالی هستند و زندگی آرام تری را برای ساکنین یک ساختمان فراهم می کنند. این ویژگی به ویژه در کلانشهرها که آلودگی صوتی بیداد می کند، بسیار مهم است. به دلیل این محبوبیت فراگیر، ما نیز تصمیم داریم تا در این مطلب از نحوه ساخت و اجرای این سقف ها یا همان بتن ریزی سقف صحبت کرده و مراحل اجرای آن را بررسی کنیم. اما پیش از آن با نکات مهم قبل از بتن ریزی سقف آشنا می شویم.

یونولیت سقفی چیست؟

یونولیت سقفی یکی از مهم ترین مصالح نوین ساختمانی به شمار می رود، که استفاده از آن در ساختمان سازی اهمیت بسیاری دارد. این نوع از یونولیت که از بلور های ریز ساخته می شود با استفاده از ترکیبات شیمیایی پلی استایرن به صورت فوم سقفی و دیواری، جایگزین سفال سقف شده است که دارای مزیت های زیادی نسبت به سفال های سقفی می باشد و برای سبک سازی ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

به دلیل عایق بودن این نوع یونولیت تا حد زیادی می توان از هدر رفتن انرژی جلوگیری نموده و کاهش چشمگیری در استفاده از بتن در ساخت سقف ها داشته باشد که نتیجه آن کاهش هزینه را به دنبال خواهد داشت. و همچنین به دلیل داشتن وزن کافی تحمل بار برای آن ها بالا می باشد و در نهایت وزن کم آن منجر به پایین آمدن وزن کلی ساختمان می شود. به همین دلیل توانسته محبوبیت زیادی در صنعت ساختمان سازی پیدا کند.

اگر نیاز به انتخاب بهترین محصول در چرخه ی ساختمان سازی باشد، یونولیت سقفی و فوم می توانند به دلیل راحتی در نصب و وزن کم، در راستای گزینه های مناسب قرار بگیرند. یونولیت های سقفی و مواد فوم با گذر زمان نیازی به تعویض ندارند، بنابراین می توان برای همیشه آن ها را در ساختمان به کار برد. همچنین قابلیت بازیافت و بازگشت به چرخه ی مصرف، یکی از ویژگی های آن به شمار می رود. از جمله شاخصه هایاین نوع یونولیت و فوم می توان به مقاومت و طول عمر بالا اشاره کرد که به هیچ عنوان قابل تغییر نیستند. ایجاد تحول در وضعیت آب و هوا، شرایط جوی یعنی بارندگی ها و بلایای طبیعی مثل آتش سوزی، توانایی از بین بردن این مواد را ندارند.

اما نکته ای که در مورد این محصول بسیار مهم می باشد وزن این محصول است که براساس دانسیته آن مشخص می شود. اصولا دانسیته یونولیت سقفی بین ۷ تا ۸ کیلوگرم بر متر مکعب می شود. متاسفانه بعضی از تولیدکنندگان از نا آگاهی و عدم اطلاع خریداران سو استفاده می کنند و محصولاتی که با مواد اولیه بی کیفیت و نامرغوب تولید شده اند را با دانسیته ۱۰ یا ۱۲ کیلوگرم می فروشند.

دیدگاهتان را بنویسید